Партията ни не е създадена за кратко. Само ние победихме

...
 Партията ни не е създадена за кратко. Само ние победихме
Коментари Харесай

Виктория Василева: Срещу ИТН имаше добре планиран сценарий

 
Партията ни не е основана за малко. Само ние победихме ГЕРБ, само че изчегъртването на модела към момента е идна задача Ще участваме в кардинална политика, а не в " стани да седна ", споделя Виктория Василева
Виктория Василева е един от специалистите на Има Такъв Народ. Два пъти тя бе заместител ръководител на Народното събрание - в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Народен представител от Кюстендил. Главен секретар в партията на Слави Трифонов. По специалност е икономист. В момента прави магистратура по Антитероризъм и дипломация. Владее френски език.
Притеснява ме " всеядността " на новите претенденти за управленци Сред първите ни задания е отбрана на хората, които ще платят цената на безумното ръководство на ГЕРБ Лъжи, казани с усмивка, се котират по-добре от истината, само че поднесена с малко по-остър звук Опитите за кадруване на " Демократична България " и " Изправи се.БГ! Ние идваме " ни отрезвиха За разлика от Кирил Петков и Асен Василев ние няма да имаме нищо общо с ГЕРБ и Движение за права и свободи
 

- Г-жо Василева, бяхте зам.-председател на последните две национални събрания. Какви са поуките от 45-ото и 46-ото Народно събрание? Какви уроци научи Има Такъв Народ?

- В 45-ото Народно събрание, сякаш имаше по-голяма единодушие сред партиите на митинга, тъй като видяха, че ГЕРБ могат да бъдат изолирани, което и заслужаваха. Ние бяхме втора политическа мощ, само че с малко след първия, т.е. усещаше се опцията ГЕРБ да бъдат изтласкани от властта. Не инцидентно всички пристигнаха да ни убеждават да създадем държавно управление на малцинството (някои от тях безусловно със сълзи на очи!).Всички обявиха подготвеност да ни поддържат без каквито и да било условия. Опитахме се да им разбираем, че не могат да желаят това от нас, тъй като държавно управление на малцинството без поддръжка за политики е обречено. Тук е разликата с 46-ото Народно събрание в което Има Такъв Народ към този момент беше първа политическа мощ.За първи път от 12 години някой победи ГЕРБ на избори, само че тази победа не беше задоволителна, тъй като едно е да победиш на избори, друго е да победиш с болшинство, което да застане зад държавно управление. Очевидно това не беше по този начин.И тук стартира забавното в смяната на държанието на партиите на митинга. В 46-ото Народно събрание сякаш на тях им замириса на власт и взеха решение, че шансът е в този момент или в никакъв случай, тъй като откриха, че е допустимо болшинство дружно с Българска социалистическа партия. Все още нямам отговор на въпроса за какво в 45-ото Народно събрание всички желаеха държавно управление на малцинството, а в 46-ото всички твърдяха, че това е неуместно! За страдание не знам отговора на този въпрос.Иначе персонално за мен урокът е, че не е значимо единствено какво казваш, а и по какъв начин го казваш и по какъв начин го обясняваш на жителите, тъй като видяхме, че неистини, казани с усмивка, се котират по-добре от истината, само че поднесена с малко по-остър звук.

- Успя ли Има Такъв Народ задоволително добре да изясни на хората аргументите, заради които партията нямаше опция да сформира държавно управление?

- Не, не съумя. Вината е в нас. Толкова динамично се развиха нещата и в толкоз добър синхрон потегли омразата към Има Такъв Народ и откровените операции и внушения, че до момента в който се усетим, всички не помниха чекмеджето и кюлчетата и оповестиха Има Такъв Народ за зложелател номер 1!Това беше сюжет. Добре квалифициран и синхронизиран. Според мен просто никой не си е представял, че Има Такъв Народ ще има водеща роля в държавно управление.

- Опитите за кадруване на " Демократична България " и " Изправи се.БГ! Ние идваме " при договарянията за сформиране на кабинет, трансформираха ли отношението на Има Такъв Народ към тези две партии. Какво ще бъде взаимоотношението на Има Такъв Народ с тях в идващия парламент?

- По-скоро ни подействаха отрезвяващо. Ние се опитваме да разделяме партиите от техните водачи, тъй като не съм уверена, че това, което правеха водачите се утвърждава от членовете, симпатизантите или просто от гласоподавателите на тези партии. В края на краищата тези хора не могат да носят виновност за дейностите на своите водачи, нали по този начин?

- Каква е позицията на Има Такъв Народ към новия състезател на политическия терен " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев?

- Наблюдаваме деликатно процесите. Засега виждаме единствено една опаковка, само че още не сме видели наличието и хората, които ще застанат зад другите политики. Нали беше значимо да не се гласоподава за " котки в чувал "?! Имаме единствено една направена поръчка и нищо повече. Искаме да забележим стратегия и ясни цели. Мен персонално ме тормози тази " всеядност " на новите претенденти за управленци, в това число и към ГЕРБ и Движение за права и свободи, а за разлика от тях - нашата позиция е ясна. Ние нямаме нищо общо с тези две партии и ще създадем всичко по силите си, с цел да спрем техния допир с властта.

- Социолозите още веднъж дават първо място на ГЕРБ, а на Има Такъв Народ, която стана на предишния избор първа мощ - трето място. Как си обяснявате това?

- Не бих желала да разясня българската социология. Нейното заболяване от дълго време е хронично и то обслужва съответни ползи. Аз си имам своя социология и това са срещите ми с хората в цялата страна. Никой не би трябвало да подценява българите и тяхната дарба, даже и подсъзнателно, да отличават истината от лъжата. Българите са лъгани доста и към този момент имат построен нюх.

- Каква акцията ще води Има Такъв Народ?

- Активна, открита и почтена. Няма да спотаяваме истината с вярата това да ни завоюва последователи. Всичко учредено на неистина рано или късно се срутва, като пясъчна кула. Има Такъв Народ не е основана, с цел да бъде малко в политиката. Да, само ние имахме потенциал да победим ГЕРБ, само че изчегъртването на модела е към момента идна задача.

- Голямото предизвикателство след вота е съставянето на държавно управление. При какви условия Има Такъв Народ ще взе участие в него и какви правила ще отстоява?

- Единственото изискване ще бъде да се сформира качествено държавно управление, което да се оправи с ужасяващите проблеми, които се задават - енергетика, стопанска система, приходите на хората, положението на бизнеса и неговото оцеляване, безобразното положение на опазването на здравето и образованието. Ще участваме в кардинална политика, а не в политика " стани да седна ". И най-важното - да се приказва истината и да се съблюдават законите и Конституцията на България.

- Кои са първите задания пред новото Народно събрание и новия кабинет, за които Има Такъв Народ ще държи да бъдат решени?

- Спешни ограничения в енергетиката, възстановяване на бизнес климата, правосъдната промяна и отбраната на елементарните хора, които ще платят цената за безумното ръководство на ГЕРБ за последните 12 години.

- Има Такъв Народ първа поддържа публично Румен Радев за втори мандат. Каква е оценката Ви за неговите съперници проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов и смятате ли, че Има Такъв Народ ще успее да реализира задачата си - избор на Радев още на първи тур?

- Всеки има право да се кандидатира. Другото са лични оценки, каквито не бих желала да върша. По-добре да гледаш мач сред мощни тимове, където има действителна игра и конспирация, отколкото  така наречен " свирен мач ". Зависи от изборната интензивност дали въпросът ще се реши на първи тур. Много се надявам хората да отидат да гласоподават и двойката Радев-Йотова да бъдат определени още на 14.11.

- Обществото ни е извънредно разграничено - на честни и нечестни, на смяна и статукво, на нови и остарели и така нататък Кога и по какъв начин тези линии на опълчване могат да бъдат преодолени?

- Ще ги преодолеем, когато стартираме да мислим и да оценяваме по каузи, а не по думи. Когато разберем, че всеки носи отговорност за личния си живот и никой не му дължи нищо по хипотеза. Когато осъзнаем, че с изключение на права имаме и отговорности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР